22 mei 2012

Luiertas

Op dit moment werk ik aan een luiertas, voor eigen gebruik over een tijdje! De tas heb ik zelf ontworpen, hiervoor heb ik een model gemaakt van papier en dat met plakband eerst in elkaar geplakt. Toen het model klaar was weer voorzichtig los gehaald en zo had ik meteen de patronen van de onderdelen klaar.

Materiaal

Voor de buitenkant gebruik ik tafelzeil, dit is de eerste keer dat ik daar mee werk dus het is wel even uitproberen hoe het materiaal zich gedraagt.

Accessoires

Aan de achterkant maak ik een vak waarin een verschoonmatje dubbelgevouwen opgeborgen kan worden. De binnenkant maak ik van katoen met een flink aantal vakjes en bandjes om straks alle spulletjes in op te bergen.


Afwerking

De rits en het verschoonmatje werk ik af met een baisbandje met een mooi gehaakt randje, de klep versier ik met verschillende soorten lint.