Naailes in Zwolle

"Het mooiste dat je kunt worden is jezelf".

✓Werk in kleine groepjes✓Persoonlijke aandacht ✓Op je eigen niveau startenWil je graag zelf leuke originele kleding voor jezelf of je kind(eren) maken? Maar je weet niet goed hoe? Of kan je wel een opfriscursus gebruiken?

Geef je dan nu op voor de naailessen van het Stadsatelier.

Stuur een mail naar info@hetstadsatelier met je naam en contactgegevens en geef aan of je les wil op woensdagmorgen, woensdagavond of donderdagavond. Het is handig voor mij om te weten of je een beginner bent of gevorderd. Er bestaat momenteel een wachtlijst voor de avondgroepen, ik bewaar je aanmelding tot ik een plek voor je vrij heb.

Als je bij mij les volgt dan vinden we samen uit wat voor jou de beste manier van werken is. Ik weet waar uitdagingen zitten en met welke keuzes je te maken krijgt. Bijvoorbeeld bij het kiezen van een machine die voor jou geschikt is. Dat hoeft heus niet de duurste Bernina te zijn, als je weet waarop je moet letten bij je aanschaf kan je van een gebruikte machine of basic startersmodel echt jaren plezier hebben.

Wat leer je?

Dat hangt af van je eigen startniveau. Voor beginners start ik met uitleg over de naaimachine en materialen. Je leert de eerste basisvaardigheden zoals het maken en afwerken van een naad, een zoom of het inzetten van een ritsje. Het liefst doe ik dit aan de hand van een model dat technisch niet al te moeilijk is zodat je aan het eind van de 4 lessen al trots je eerste creatie kan showen.

Ben je al meer gevorderd dan is het leuk om wat nieuwe technieken te leren, de grenzen van je naaimachine te leren kennen en wat te leren over de samenstelling en eigenschappen van stoffen. Ik zal je uitdagen je grenzen te verleggen om steeds iets bij te leren. Zo haal je het maximale uit jouw lessen.

Er zijn zelfmaakmodebladen voor dames van Knip, Burda, La Maison Victor en voor de kinderen van Knippie en Ottobre Kids aanwezig. De patronen hieruit mag je in de les overnemen. Wil je eens iets anders uitproberen of zelf ontwerpen? Dan overleggen we wat de mogelijkheden zijn en hoe ik je kan helpen.

De lessen zijn bij uitstek geschikt voor enthousiaste hobbyisten. Voor gevorderden is het mogelijk te leren basispatronen aan te passen naar je eigen wensen. Patroontekenlessen of tekenen op maat zit niet in het lesaanbod.

Wanneer zijn de lessen?

Een blok duurt 4 lessen van 2 uur. Er is een avondgroep op de woensdagavonden en een op de donderdagavonden. We starten om 20:00 en ronden om 22:00 af. Er is geen les tijdens schoolvakanties en op feestdagen. En op de woensdagmorgen is er ook een groep, deze les is van 9:30 tot11:30 uur.

 

Wat heb je nodig?

Je brengt je eigen naaimachine mee. Je kent je eigen naaimachine het beste en zo leer je er steeds beter mee omgaan. Zorg ervoor dat de machine goed werkt en eventueel is nagekeken.

Daarnaast neem je een setje basisbenodigdheden mee zoals een papierschaar, een stofschaar, patroonpapier, een tornmesje, centimeter, spelden en naalden, garen en spoeltjes. Ook is het handig een schrijfblok mee te nemen voor als je aantekeningen wil maken. Een compleet overzicht stuur ik je na bevestiging van je inschrijving.

Je verzorgt je eigen stoffen en fournituren, we bekijken samen wat je nodig hebt voor het model dat je gaat maken.

 

Wat kosten de naailessen?

Voor een blok van 4 lessen van elk 2 uur betaal je € 57,50. Je ontvangt via de e-mail een bevestiging en een factuur, je betaling maak je uiterlijk een week voor aanvang van het (volgende) blok over.

 

Afwezigheid, restitutie, opzegging.

Je neemt een blok van 4 lessen af voor 4 aaneengesloten weken, vakanties uitgezonderd.
Je kan natuurlijk op ieder gewenst moment stoppen met de cursus. Hiervoor geldt geen opzegtermijn. Omdat de plek in de cursus voor jou is gereserveerd wordt een lestegoed voor het lopende blok niet gerestitueerd als je tussentijds besluit te stoppen.

Annuleringen dienen uiterlijk een week voor aanvang van het blok via info@hetstadsatelier te zijn doorgegeven. Als je te laat je deelname annuleert is jouw plek al voor je gereserveerd en zal ik 50% van de cursuskosten van dat blok in rekening  brengen.

 

Cursuslocatie

De lessen geef ik zelf bij mij aan huis, daar is voldoende werkruimte. Natuurlijk zorg ik voor koffie en thee en wat lekkers.