Persoonlijke aandacht * Live online les * Kleine groepjes * 100% corona-proof

Home » Interieurontwerpen particulier

Interieurontwerp voor jouw thuis

Meubilair dat perfect past in de ruimte en interieurs met een unieke uitstraling. Ik laat je zien hoe je de ruimtes optimaal kan benutten en met welke ingrepen je er nog meer uit haalt. Ik teken voor jou een uniek ontwerp met de beste indeling, materialen en kleuren. 

Intake

We maken een eerste vrijblijvende afspraak, om samen te bespreken wat je graag zou willen en wat je ideeën zijn. Laat gerust voorbeelden zien van wat je bedoelt: hoe beter wel elkaar begrijpen, hoe beter het eindresultaat wordt.

Ontwerpen

Na dit gesprek zal ik een set schetsontwerpen maken. In deze fase willen we nog niet te gedetailleerd werken zodat we snel kunnen bijschakelen op nieuwe inzichten. We maken een tweede afspraak en bespreken de schetsontwerpen, met jouw opmerkingen, aanvullingen en voorkeuren ga ik aan de slag met het definitieve ontwerp. 

Bij de derde afspraak bespreken we het definitieve ontwerp en krijg je dit digitaal in je e-mail.

Werkvoorbereiding en bouwbegeleiding

Als je een voorstel wil laten uitvoeren door een meubelmaker of interieurbouwer kan ik aanvullend de tekeningen in de maatvoering en materialen voor je uitwerken zodat zij er mee aan de slag kunnen.

Jij verzorgt de opdrachtverstrekking aan de uitvoerende partij, ik neem de projectleiding en kwaliteitsbewaking tijdens de uitvoering van je over zodat je zorgeloos van het eindresultaat kan genieten.  


Gerealiseerde projecten

Meubelontwerpen op maat voor een particuliere opdrachtgever, Zwolle

De opdrachtgevers wonen met hun vier jonge kinderen in een Vinex woning. De woonkamer en de keuken bevinden zich op de eerste verdieping met aan de voorzijde een klein balkon en achterzijde een groot balkon. Alle leefbewegingen concentreren zich op één etage. Ze vragen mij om voor hen een thuiswerkplek, een TV-meubel, dressoir en audiomeubel te ontwerpen.

In deze dynamiek vraagt dit om een doordacht ontwerp. In een gezin met jonge kinderen is er behoefte aan orde en rust. Ik kies ervoor om zoveel mogelijk meubels te laten zweven en de frontjes greeploos te laten sluiten. Dit zorgt voor rust in het beeld en maakt het mogelijk 's avonds snel de vloer leeg te ruimen en de sporen van de dag uit te wissen. 

Alle meubels worden omvat door een brede lijst. Door dit accent in alle elementen terug te laten komen ontstaat er eenheid in het ontwerp. De meubels worden uitgevoerd in berken- en essenfineer. 


Styling in Holland staat een huis RTL in samenwerking met Endemol, Klarenbeek

Dit verhaal gaat over een jong boeren gezin. Ze hebben al een dochtertje en verwachten een tweede kindje. Ze wonen in het buitengebied van Klarenbeek onder de rook van Apeldoorn en runnen daar een boerenbedrijf. Tijdens de intake voorafgaand aan de opnames vertelt de boer me over de loopstal waar de koeien 's nachts staan. Als hij 's ochtends wakker wordt kijkt hij als eerste door het kleine slaapkamerraampje hoe de dames ontwaken in het vroege ochtendlicht.

Dit raampje is de sleutel in het ontwerp. Het krijgt een luikje zodat het openen 's ochtends een klein ritueel wordt. Ik plaats het bed aan de andere kant van de slaapkamer, licht gedraaid en op een verhoging zodat hij vanuit zijn bed het luikje kan openen en direct in de loopstal kijkt. 

Doordat het bed licht gedraaid staat ontstaat er achter het bed een ruimte, met een hoge hoofdbord creëer ik in deze ruimte een smalle kledingkast voor badjassen en badslippers. De koeienknuffel op het bed is een klein cadeautje voor de baby die op komst is. 

Ik werk in dit ontwerp met sloophout van Houthandel Ruiterkamp uit Olst, we zochten samen de mooiste gebruikte planken uit. Voor de eindstyling gebruik ik basic materialen zoals de bedlampjes met een papieren kap van Ikea, een spiegel en plantenbak in een tin look en een vaas en waxinelichthouders van lichtgroen melkglas. De dekenkist is van Xenos. De bedsprei is in een opengewerkte taupe suèdine en tijdens de opnames gemaakt door de buren die de metamorfose hielpen uitvoeren. 

Na de uitzending ontving ik een berichtje van de bewoners. Ze waren zo blij met het resultaat dat ze alles zo gelaten hebben en zelfs door hun schoonvader van het overgebleven hout een bijpassend nachtkastje hebben laten maken. Een groot compliment!

Styling in Holland staat een huis RTL in samenwerking met Endemol, Apeldoorn

In deze aflevering gaan we aan de slag met de woonkamer en keuken van een jong gezin in Apeldoorn. Ze hebben recent de sleutels van een nieuwbouwwoning gekregen. Ze zijn blij met de woning maar hebben zich nogal verkeken op de grootte van de benedenverdieping, die is met de huidige inrichting te klein voor hun groeiende gezin. 

Ik inventariseer het probleem. Er is behoefte aan veel opbergruimte, er staan veel losse opbergmeubels en veel spullen liggen los op stapeltjes. Ik meet alle apparatuur op en breng structuur aan door er een groot bergmeubel op maat voor te ontwerpen. Het bestaat uit gestapelde kubussen die als een puzzel in elkaar passen. Zo ontstaat er een thuiswerkplek, ik plaats er een vlinderstoel bij. Alle kubussen onderdelen heb ik van tevoren op maat laten zagen en de klussers en de buren monteren de kast tijdens de opnames. 

De zitmeubels en de bijzettafel komen terug in het interieur, ik geef ze een nieuwe plek waardoor de ruimte beter tot zijn recht komt en er rust ontstaat. Ik style ze af met nieuwe kussens en een strakke keramieken vaas met witte takken. In de keuken komt een nieuwe eettafel van glas op schragen van Ikea, dit geeft een ruimtelijk effect. De twee oudste kindjes krijgen een zitbankje en de baby een stijlvolle kinderstoel. De kroonluchter weerspiegeld prachtig in het glazen tafelblad. 

Door alle meubels in accessoires wit te houden, passend bij het bankstel, wordt het licht, ruimtelijk en vormt het één geheel