Home » Naailessen online » De lessen

Wat leer je?

Mijn eerste vraag is altijd: wat wil jij leren?

We bespreken samen wat je leerdoel is en hoe we daar naar toe gaan werken. Voor beginners start ik met uitleg over de naaimachine en materialen. Je leert de eerste basisvaardigheden zoals het maken en afwerken van een naad, een zoom of het inzetten van een ritsje. Het liefst doe ik dit aan de hand van een model dat technisch niet al te moeilijk is zodat je aan het eind van de 4 lessen al trots je eerste creatie kan showen.

Ben je al meer gevorderd dan is het leuk om wat nieuwe technieken te leren, de grenzen van je naaimachine te leren kennen en wat te leren over de samenstelling en eigenschappen van stoffen. Ik zal je uitdagen je grenzen te verleggen om steeds iets bij te leren. Zo haal je het maximale uit jouw lessen.

We werken uit zelfmaakmodebladen voor dames van Knip, Burda, La Maison Victor, Fibremood en voor de kinderen van Knippie en Ottobre Kids aanwezig. Je koopt ze bij de boekhandel, online, bij je stoffenwinkel of in de supermarkt. Wil je eens iets anders uitproberen of zelf ontwerpen? Dan overleggen we wat de mogelijkheden zijn en hoe ik je kan helpen. 

 

Wat heb je nodig?

Je brengt je eigen naaimachine mee. Je kent je eigen naaimachine het beste en zo leer je er steeds beter mee omgaan. Zorg ervoor dat de machine goed werkt en eventueel is nagekeken.

Daarnaast neem je een setje basisbenodigdheden mee zoals een papierschaar, een stofschaar, patroonpapier, een tornmesje, centimeter, spelden en naalden, garen en spoeltjes. Ook is het handig een schrijfblok mee te nemen voor als je aantekeningen wil maken. Een compleet overzicht stuur ik je na bevestiging van je inschrijving

Je verzorgt je eigen stoffen en fournituren, we bekijken samen wat je nodig hebt voor het model dat je gaat maken.